Spelt pasta met Broccolisaus en gehaktballetjes
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
300
g
kalfsgehakt
1
teentje
look
geperst
1
el
amandelmeel
12
blaadjes
basilicum
fijn gehakt
1
broccoli
in roosjes
250
g
kastanje champignons
in vier gesneden
4
el
parmazaan
geraspt
125 à 150
ml
sojaroom
200
g
speltpasta
Instructies
Meng het gehakt met de look, het amandelmeel en de basilicum. Kruid met pezo en rol er kleine balletjes van.
Stoom de broccoli goed gaar.
Bak de balletjes gaar in olijfolie. Haal ze uit de pan. Voeg terug wat olie of boter toe en bak de champignons aan, kruid met pezo.
Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Mix de broccoli glad met de Parmezaan, de sojamelk en breng op smaak met pezo.
Meng de pasta met de saus en verdeel over twee borden, daarop de balletjes en de champignons. Werk af met nog enkele basilicumblaadjes.
Notities
Naar een recept van Sandra Bekkari.