Spelt pasta met Broccolisaus en gehaktballetjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 300g kalfsgehakt
  • 1teentje lookgeperst
  • 1el amandelmeel
  • 12blaadjes basilicumfijn gehakt
  • 1 broccoliin roosjes
  • 250g kastanje champignonsin vier gesneden
  • 4el parmazaangeraspt
  • 125 à 150ml sojaroom
  • 200g speltpasta
Instructies
  1. Meng het gehakt met de look, het amandelmeel en de basilicum. Kruid met pezo en rol er kleine balletjes van.
  2. Stoom de broccoli goed gaar.
  3. Bak de balletjes gaar in olijfolie. Haal ze uit de pan. Voeg terug wat olie of boter toe en bak de champignons aan, kruid met pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Mix de broccoli glad met de Parmezaan, de sojamelk en breng op smaak met pezo.
  6. Meng de pasta met de saus en verdeel over twee borden, daarop de balletjes en de champignons. Werk af met nog enkele basilicumblaadjes.
Notities

Naar een recept van Sandra Bekkari.