Spiesje van gemarineerd varkenshaasje met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Spiesje van gemarineerd varkenshaasje met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Marinade
  • 2 varkenshaasjes
  • 4 teentjes look
  • 1 geut citroensap
  • 2 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • zwart peper uit de molen
  • himalayazout uit de molen
  • szechuanpeper
Aardappelsalade
  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g ontbijtspek in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • augurkjes naar smaak, fijn gesneden
  • pezo
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 hand gemalen cheddar
  • 1 hand bieslook fijn gesneden, afwerking
Porties: personen
Instructies
Vlees
  1. Snij het varkenshaasje in de lengte in dunne plakjes en drieg het op een satéprikker.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar.
  3. Leg de satés in een kom en giet er de marinade over, dek af en zet koel weg. Laat minstens 4 uur marineren.
  4. Bak de spiesjes in een hete grillpan of op de bbq.
Aardappelen
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Bak het spek krokant in een antitkleefpan.
  3. Roer het spek, de yoghurt, het sjalotje, de augurkjes, de lente-uitjes en de mosterd onder de aardappelen en kruid het geheel af met pezo.
  4. Leg op ieder bord drie spiesjes vlees en wat aardappelsalade, werk de salade af met wat cheddar en bieslook.
Notities

Een ideaal gerechtje om de lente mee te starten, zet de bbq maar aan en laat de zon maar schijnen!

Ook een leuk idee voor de Paasbrunch.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne