Ingrediënten
Marinade
- 2 varkenshaasjes
- 4 teentjes look
- 1 geut citroensap
- 2 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- zwart peper uit de molen
- himalayazout uit de molen
- szechuanpeper
Aardappelsalade
- 6 grote vastkokende aardappelen
- 150 g Griekse yoghurt
- 100 g ontbijtspek in stukjes
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- augurkjes naar smaak, fijn gesneden
- pezo
- 1 koffielepel mosterd
- 1 hand gemalen cheddar
- 1 hand bieslook fijn gesneden, afwerking
Porties: personen
Instructies
Vlees
Aardappelen
- Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Bak het spek krokant in een antitkleefpan.
- Roer het spek, de yoghurt, het sjalotje, de augurkjes, de lente-uitjes en de mosterd onder de aardappelen en kruid het geheel af met pezo.
- Leg op ieder bord drie spiesjes vlees en wat aardappelsalade, werk de salade af met wat cheddar en bieslook.
Notities
Een ideaal gerechtje om de lente mee te starten, zet de bbq maar aan en laat de zon maar schijnen!
Ook een leuk idee voor de Paasbrunch.