Ingrediënten
- 160 g volkoren spirelli
- 1 sjalot fijn gesneden
- 120 g pancetta in reepjes
- 175 g ricotta
- 150 g diepvries erwtjes
- 2 takjes tijm Beetje extra om de schotel af te werken
- 1 takje rozemarijn
- 3 el paneermeel
- 1 el boter
- 1 pollepel kookvocht van de pasta
Porties: personen
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem terug in de kookpot. Hou 1 pollepel kookvocht bij voor de saus!
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie in een pan, voeg de pancetta toe en bak mee.
- Kook de erwtjes kort in gezouten water, giet af en spoel ze onder koud water.
- Meng de ricotta onder de pancetta en roer er ook het kookvocht van de pasta bij onder. Meng er ook de erwtjes onder en kruid naar smaak met pezo.
- Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, hak ze fijn en roer ze onder het paneermeel.
- Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan en bak hier het paneermeel mooi bruin in.
- Roer de saus onder de pasta en doe in een mooie kom, werk af met het paneermeel en een takje verse tijm.
Notities
Zo simpel kan het zijn en toch zo lekker.
Het paneermeel hoeft er niet op, is mooi als extraatje.
Je kan ook spekblokjes of kipblokjes gebruiken in plaats van de pancetta.