Ingrediënten
- 300 g spirelli
- 500 g groene asperges
- 125 g roquefort
- 200 ml culinaire room
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
- pezo
- olijfolie
- 2 teentjes look geperst
- 1 sjalotje fijn gesneden
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook ze beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Maak de saus: stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de room en de roquefort toe en laat op een zacht vuurtje garen.
- Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op verpakking. Giet af maar bewaar een deel van het kookvocht.
- Voeg 2 à 3 pollepels kookvocht toe aan de saus, dit is naar smaak, veel vocht verzacht de roquefort.
- Doe de asperges bij de saus en breng verder op smaak met pezo. Warm nogmaals goed door en dik een beetje in met blanke roux.
- Meng de saus onder de pasta en verdeel over de borden, werk af met bieslook.