Spirelli met prei, gerookte zalm en mascarpone-saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spirelli met prei, gerookte zalm en mascarpone-saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 200 g spirelli
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 1/2 preien in halve ringen gesneden
  • 1 hand dille fijn gehakt
  • 150 ml culinaire room
  • 100 g mascarpone
  • 1 visbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
  • 200 g gerookte zalm in reepje gesneden, gaat het gemakkelijkste met een schaar
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de prei toe aan stoof mee aan, tot hij beetgaar is.
  3. Voeg de room en de mascarpone toe en kruid de saus met het bouillonblokje en pezo.
  4. Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
  5. Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  6. Roer als laatste de gerookte zalm en de dille onder de saus, proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
  7. Meng de spirelli onder de saus en dien op. Werk af met een extra takje dille.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne