Ingrediënten
- 250 g spirelli
- 200 g ontbijtspek in reepjes gesneden
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 3 kleuren paprika's in kleine blokjes
- 200 ml room
- olijfolie
- pezo
- 1/2 kippenbouillonblokje
- currypoeder
- peterselie fijn gehakt
- parmezaan geraspt
Porties: personen
Instructies
- Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er de sjalotjes en de look in aan.
- Voeg de spekreepjes toe en bak mee aan.
- Doe er nu de paprikablokjes bij en laat enkele minuutjes mee aanstoven.
- Bevochtig met de room, spoel het flesje met wat water en voeg ook toe.
- Kruid met het bouillonblokje en het currypoeder. Laat op een zacht vuurtje garen tot de groentjes beetgaar zijn.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Proef de saus en kruid eventueel bij met pezo, bouillonblokje en curry naar smaak.
Notities
Je kan deze pasta ook maken met lightroom of met melk voor een gezondere en minder zware versie.