Ingrediënten
- 200 g kippengehakt
- pezo
- paprikapoeder
- 750 g spruitjes schoongemaakt
- 1 gele punt paprika in fijne ringetjes gesneden
- 1 oranje punt paprika in fijne ringetjes gesneden
- 3 teentjes look geperst
- 1 jonagold appel geschild en in brunoise
- beetje citroensap voor de appel
- 30 g chorizo schijfjes in reepjes gesneden
- olijfolie
- 4 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
Porties: personen
Instructies
- Kruid het gehakt met pezo en paprika poeder. Als het gehakt te nat is om er balletjes van te rollen, voeg dan een beetje paneermeel toe. Rol er kleine balletjes van en bak ze gaar in een wokpan met wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
- Snij de spruitjes in dunne plakjes en bak ze in dezelfde wok beetgaar. Wanneer de spruitjes dreigen aan te zetten, voeg dan een beetje water toe.
- Voeg de paprika en de look toe. En bak mee aan.
- Voeg als laatste de chorizo, de lente-uitjes, de appel en de gehaktballetjes toe. Deze moeten enkel weer goed doorwarmen! Breng het geheel op smaak met pezo en dresseer op de borden.
Notities
Dit is een koolhydraatarm gerecht omdat je de aardappelen weglaat.
Je kan het ook met aardappelen klaarmaken, kook dan de aardappel beetgaar en doe ze op het laatste bij in de wok. Wanneer je aardappelen gebruikt, is 375 gram spruitjes voor 2 personen genoeg.