- 2 steaks
- 3 stronkjes witloof fijn gesneden
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 klein bosje waterkers enkel de blaadjes
- 3 el zure room
- 1 koffielepel mosterd
- 1 el honing
- 2 el sesamolie
- 2 el witte balsamicoazijn
- pezo
- 6 kleine aardappelen
- boter
- bruine roux
- Maak de dressing: Meng de zure room, de mosterd, de honing, de sesamolie en de witte wijnazijn. Kruid met pezo.
- Meng het witloof met de ui en de waterkers en meng er een hoeveelheid dressing onder naar smaak.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Smelt boter in een pan. Kruid de steak met pezo en bak hem naar smaak in de pan. Je kan je steak best nog wat rood eten, zo zal het vlees veel sappiger en malser zijn. Ik heb de steak 2 minuten aan iedere kant gebakken, dit hangt natuurlijk af van de dikte van het vlees.
- Haal het vlees uit de pan en wikkel eventjes in aluminiumfolie om het vlees te laten rusten. Blus de pan met 100 ml water en kruid bij met pezo. Dik in met een beetje bruine roux.
- Leg het vlees, de witloofsalade en enkele aardappels op een bord en werk af met de saus.
Lekker fris met de witloofsalade.
Je kan deze salade serveren bij de bbq en er naar smaak een appeltje, rozijnen en of noten onder mengen.
Koop steak van goede kwaliteit, hij zal veel malser en sappiger zijn.
En steak mag nooit helemaal doorbakken zijn, dan krijg je een taai stuk vlees (ne leren lap, zoals ze hier zeggen 😉).