Tajine van kip en gedroogde vruchten
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Tajine van kip en gedroogde vruchten
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 6 kippenboutjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 300 g vast kokende aardappelen met schil in schijfjes
  • 1/2 citroen het sap
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 el honing
  • pezo
  • olijfolie
  • 1 nootje boter
  • 1 handje amandelschilfers
  • 500 ml water
  • bulger
  • 1 handje peterselie
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de tajine op het vuur met wat boter en olijfolie, kleur de kippenboutjes aan. Kruid ze met pezo.
  2. Voeg de ui, look, citroensap, pruimen, abrikozen, honing, ras-el-hanout en het water toe. En kruid nog wat bij met pezo. Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Bak ondertussen in een droge pan de amandelschilfers licht bruin.
  4. Kook de bulger gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Snipper de peterselie fijn en roer deze onder de gare bulger samen met een nootje boter.
  6. Serveer de tajine op tafel met de bulger.
Notities

Dit gerechtje is lichtjes pikant met een zoete toets, liever minder pikant? Let dan op met de ras-el-hanout.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne