Ingrediënten
- 6 kippenboutjes
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 100 g gedroogde pruimen
- 100 g gedroogde abrikozen
- 300 g vast kokende aardappelen met schil in schijfjes
- 1/2 citroen het sap
- 1 el ras-el-hanout
- 1 el honing
- pezo
- olijfolie
- 1 nootje boter
- 1 handje amandelschilfers
- 500 ml water
- bulger
- 1 handje peterselie
Porties: personen
Instructies
- Zet de tajine op het vuur met wat boter en olijfolie, kleur de kippenboutjes aan. Kruid ze met pezo.
- Voeg de ui, look, citroensap, pruimen, abrikozen, honing, ras-el-hanout en het water toe. En kruid nog wat bij met pezo. Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten pruttelen.
- Bak ondertussen in een droge pan de amandelschilfers licht bruin.
- Kook de bulger gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Snipper de peterselie fijn en roer deze onder de gare bulger samen met een nootje boter.
- Serveer de tajine op tafel met de bulger.
Notities
Dit gerechtje is lichtjes pikant met een zoete toets, liever minder pikant? Let dan op met de ras-el-hanout.