Tartaar van zalm met avocadocrème
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Avocadocrème
  • 1 avocado
  • 1/2 citroenhet sap
  • 1el zure rooom
  • 1/2el mosterd
  • 1el olijfolie
  • 1handje koriander
  • pezo
tartaar
  • 100g gerookte zalm
  • 100g verze zalm
  • 1/4 granny smith
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 1el olijfolie
  • 1handje dillefijn gehakt
  • pezo
mierikswortelolie
  • 1 citroenhet sap
  • 1/2koffielepel honing
  • 1koffielepel mierikswortel
  • 2el olijfolie
overige
  • 1/2 granaatappel
  • 1el zwart sesamzaad
  • broodnaar keuze
  • 1/2 granny smith
Instructies
  1. De tartaar: Snij de twee soorten zalm in kleine blokjes, brunoise. Snipper de rode ui fijn. Schil de komkommer en haal de zaadlijst eruit, snij ook in kleine blokjes. Snij de appel in brunoise en meng onder de zalm. Breng op smaak met dille en pezo. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. De avocadocrème: Mix het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, gehakte koriander, zure room, mosterd, olijfolie en kruid met pezo. Doe dit mengsel in een spuitzak en leg koud weg.
  3. De mierikswortelolie: Roer het citroensap, honing, mierikswortel en olie goed onder elkaar.
  4. Dresseer de borden: Maak enkele quenelles van tartaar en leg op de borden, spuit enkele toefjes avocadocrème en werk af met wat granaatappelpitjes, sesamzaad, kruiden en staafjes granny smith en vergeet de mierikswortelolie niet!
Notities

Wanneer je het recept bekijkt denk je misschien…, veel te veel werk.

Maar het valt echt wel mee en je kan veel op voorhand doen, nog te zwijgen van de verrassende smaak.

Ook de mierikswortelolie is niet lekker als je hem zo proeft maar op de tartaar is het een verrassende smaak.