Tartaar van zalm met groene asperges
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tartaar van zalm met groene asperges
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 150 g gerookte zalm fijn gesneden
  • 1 1/2 moot zalmfilets in kleine blokjes gesneden
  • 1 hand bieslook fijn gesneden
  • 2 kleine sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 geut olijfolie
  • citroensap
  • pezo
  • 6 fijne groene asperges beetgaar gekookt
  • 1 el roze lompviseitjes
  • 1 el zwarte lompviseitjes
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de twee soorten zalm onder elkaar.
  2. Voeg het sjalotje en de bieslook toe.
  3. Kruid het geheel af met pezo, de olijfolie en een beetje citroensap. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Snij de kopjes van de asperges.
  5. Dresseer de borden: Zet een klein rond potje op het groot bord en dresseer hierrond de zalmtartaar. Haal het potje weg en werk af met de aspergekopjes en de lompviseitjes.
  6. Serveer de tartaar met stokbrood of toast.
Notities

Proef de tartaar enkele keren, zodat hij zeker goed is afgekruid en de balans tussen olie en zuur ook goed zit.

Door de asperges is dit zeker en vast een lente gerechtje, ook leuk om dit met Pasen te serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne