Tartaar van zalm met groene asperges
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 150g gerookte zalmfijn gesneden
  • 1 1/2moot zalmfiletsin kleine blokjes gesneden
  • 1hand bieslookfijn gesneden
  • 2kleine sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1geut olijfolie
  • citroensap
  • pezo
  • 6fijne groene aspergesbeetgaar gekookt
  • 1el roze lompviseitjes
  • 1el zwarte lompviseitjes
Instructies
  1. Meng de twee soorten zalm onder elkaar.
  2. Voeg het sjalotje en de bieslook toe.
  3. Kruid het geheel af met pezo, de olijfolie en een beetje citroensap. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Snij de kopjes van de asperges.
  5. Dresseer de borden: Zet een klein rond potje op het groot bord en dresseer hierrond de zalmtartaar. Haal het potje weg en werk af met de aspergekopjes en de lompviseitjes.
  6. Serveer de tartaar met stokbrood of toast.
Notities

Proef de tartaar enkele keren, zodat hij zeker goed is afgekruid en de balans tussen olie en zuur ook goed zit.

Door de asperges is dit zeker en vast een lente gerechtje, ook leuk om dit met Pasen te serveren.