Tartaar van zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tartaar van zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 stukje verse zalm
  • 3 plakje gerookte zalm met dille en citroen
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • 1 handje rucola
  • 1 sneetjes gerookte zalm
  • beetje citroensap
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de verse zalm in kleine blokjes.
  2. Snij ook de gerookte zalm metkruiden in kleine blokjes en meng onder de verse zalm.
  3. Snipper de sjalot fijn.
  4. Meng de sjalot onder de zalm en kruid met wat pezo, olijfolie en wat citroensap.
  5. Doe de zalm in een dresseerring en druk goed aan, werk af met rucola en wat sliertjes gerookte zalm. Eventueel nog wat dille naar smaak.
Notities

Zeer fris en gemakkelijk voorgerechtje, kan ook als hapje in kleinere porties.

Het is ook gezond!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne