Ingrediënten
- 1 ei
- 500 g mascarpone
- 50 ml kersensiroop griotte
- 1 vanillestokje
- 1 bokaal noordkrieken op sap 540 g
- 16 koekjes cuillers met verse eieren
- 1 meringue
Porties: personen
Instructies
- Scheid het ei (eigeel van het eiwit).
- Doe de mascarpone, het eigeel en het kersensap in een mengkom en spatel onder elkaar.
- Haal de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder de mascarpone.
- Klop het eiwit op met de mixer, hef onder de mascarpone.
- Laat de krieken uitlekken en hou het sap bij.
- Neem 4 glaasjes en bouw de tiramisu.
- Dip de helft van de koekjes kort in het sap van de krieken en verdeel over de glaasjes.
- Lepel er wat krieken over en schep er wat mascarponecrème op.
- Verkruimel er wat meringue over en schik er opnieuw wat cuillers op.
- Herhaal nog een keer en eindig met de mascarponecrème, werk af met de resterende meringue en nog een cuiller.
Notities
Lekkere, alcoholvrije tiramisu.
Ook de rode kleur is mooi.