Ingrediënten
Kervelpuree
- 6 middelgrote aardappelen bintjes
- 1 noot goede boter
- 1 geut melk
- 50 g verse kervel fijn gehakt
- pezono
Romige venkel
- 1 grote venkel in stukjes, hou wat venkelgroen apart
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 steranijs
- 1 geut pastis
- 2 takjes tijm enkel de blaadjes
- 150 ml room of alpro
- 1/3 visbouillonblokje
- 50 ml visfond
- 2 handjes waterkers enkel de blaadjes en grof gehakt
- pezo indien nodig
Tongrolletjes
- 6 tongfilets
- 3 plakjes gerookte zalm
- 200 ml visfond
- peper
Porties: personen
Instructies
Kervelpuree
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter en de melk. Roer er de kervel door en kruid af naar smaak met pezono. Doe deze in een spuitzak met spuitmond.
Romige venkel
- Stoom de venkel in een stoommandje: Doe hiervoor een bodem water in een kookpot en breng aan de kook. Doe de venkel in het stoommandje, zet het mandje bovenop de kookpot en daarna het deksel op de pot. Stoom tot hij beetgaar is (ongeveer 10 minuten).
- Maak de saus: Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg steranijs en tijm toe, blus met de pastis. Doe er de room, visfond en visbouillonblokje bij, laat wat inkoken. Doe op het laatste de waterkers erbij en laat 1 minuutje meestoven. Haal het steranijs eruit en mix de saus. Doe er de gegaarde en uitgelekte venkel bij en kruid naar smaak bij met pezo.
De tongrolletjes
- Leg de tongfilets langs elkaar op een plank en leg op elk stukje vis wat gerookte zalm. Rol ze mooi op en steek vast met een prikkertje. Kruid met wat peper.
- Breng de visfond aan de kook, leg de tongrolletjes in het stoommandje en zet dit boven de kokende fond. Zet het deksel op de pan en gaar ze 8 minuten, dit verschilt naargelang de dikte van de rolletjes.
Afwerking
- Leg drie tongrolletjes op een bord en spuit een drietal toefjes puree. Schep er de venkel met saus bij en werk de borden af met wat venkelgroen.
Notities
Wanneer je groentjes stoomt, behouden ze veel meer smaak en vitamines.
Zeer lekker gerechtje met anijssmaak, je kan de pastis ook weglaten.