Varkenshaasje met Madeirasaus en puree
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 2 varkenshaasjes
  • 300g gemengd gehakt
  • 500g champignonsin kwartjes gesneden
  • 100ml Madeira
  • 3koffielepels tomatenpuree
  • 200ml rundsbouillon
  • 200ml room
  • 1,5kg aardappelen
  • 1geut melk
  • 2nootjes boter
  • pezono
  • 1hand bladpeterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Rol van het gehakt kleine balletjes en kook ze in gezouten water tot ze boven komen drijven. Giet af en laat staan tot later.
  2. Bak de champignons aan in een pan met boter. Kruid ze met pezo. Haal ze uit de pan en leg ze bij de gehaktballetjes.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Meng er wat boter en wat melk onder, kruid met pezono. Roer mooi romig met de garde.
  4. Kruid de varkenshaasjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Rol ze in aluminiumfolie om warm te houden.
  5. Blus de pan met de Madeira, laat even verdampen. Voeg er nu de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Doe er nu de bouillon bij, de balletjes en de champignons Als laatste de room.
  6. Kruid de saus eventueel nog wat bij met pezo.
  7. Snij het vlees in plakjes en overgiet rijkelijk met de overheerlijke saus. Serveer met puree en werk af met een beetje peterselie.
Notities

Variant op tong in Madeira, voor diegene die geen tong lusten is dit zeker een goed alternatief, om duim en vingers af te likken!

Makkelijk receptje, misschien wel een ideetje voor met de feestdagen, maar serveer er dan een kroketje bij.