Varkenswangetjes met verse frietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Varkenswangetjes met verse frietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 kg varkenswangetjes
  • 2 dikke uien
  • 2 el bloem
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 snede wit brood
  • mosterd
  • 1 flesje Gouden Carolus Classic
  • 400 ml kalfsfond
  • 2 kg friet aardappelen
Porties: personen
Instructies
  1. Verwijder de vliesjes van de wangetjes en snij ze in twee. Kruid ze met pezo.
  2. Bak ze bruin in boter in een gietijzeren pot. Haal ze uit de pot.
  3. Snipper de ui fijn en pers de look uit. Doe dit in de pot van de wangetjes en stoof glazig, bestrooi met de bloem en roer goed om.
  4. Voeg het laurier en de tijm toe. Leg de wangetjes weer in de pot.
  5. Besmeer de boterham met mosterd en leg boven op de wangetjes.
  6. Giet er de kalfsfond en het bier bij en laat alles zachtjes sudderen tot de wangetjes gaar zijn, dit duurt ongeveer twee uur.
  7. Verwarm de friteuse op 160 graden.
  8. Snij de aardappelen in frietjes, spoel ze goed en droog ze goed. Bak ze voor op 160 graden en laat afkoelen in een vergiet.
  9. De friteuse mag nu op 180 graden, bak de frietjes mooi licht bruin en krokant.
  10. Schep de wangetjes op borden en serveer er frietjes bij.
Notities

Het witte vet vliesje moet je verwijderen, dit doe je best met een zeer scherp groot vleesmes.

Dit is een zeer lekker stoofgerecht, het moet wat langer opstaan maar het echt de moeite.

Ik heb hier gekozen voor fijne frietjes, het kan natuurlijk ook met kroketjes of een knolserderpuree...

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne