Ingrediënten
- 500 g bintjes of andere loskokende aardappelen
- 1 venkel in stukjes gesneden
- 120 ml sojaroom
- 1 nootje boter
- 300 g kabeljauw in 6 gelijke stukken gesneden
- 4 el bloem
- 2 eitjes losgeklopt
- 1 pakje volkoren crackers fijn gemalen
- olijfolie
- pezono
- 1 handje dille
Porties: personen
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en stamp fijn met een noot boter.
- Stoom ondertussen de venkel gaar. Doe de venkel in een maatbeker met de room en mix glad. Roer de venkel onder de puree en breng op smaak met pezono.
- Paneer de vis: 1: Rol de vis door de bloem. 2: Rol de vis door het ei. 3: Rol de vis door het broodkruim.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de fishsticks mooi bruin.
- Serveer de venkelpuree en de fishsticks en werk af met wat venkelkruid of dille.