Verse blinde vink met olijven en pasta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 kalkoenlapjes
  • 100g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1teentje look
  • 1 1/2 rode paprika
  • 1blik tomatenpulp met basilicumMutti Polpa van de Albert Heijn
  • 1el tomatenpuree
  • 1/2blik fijne princesse boontjes
  • 1hand zwarte olijven
  • 1takje tijm
  • 1takje rozemarijn
  • 1 laurier
  • 1 vleesbouillon keteltje
  • olijfolie
  • pezo
  • 1geut balsamico azijn
  • 1mespunt sambaloelek
  • verse basilicum
  • pastanaar smaak
Instructies
  1. Klop de kalkoenlapjes goed plat en kruid ze met pezo, leg er wat gehakt op er rol ze stevig op, bind ze vast met keukentouw.
  2. Verwarm de olie in een pan en bak de blinde vinken mooi bruin, kruid de buitenkant nu ook met pezo.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en de paprika’s in reepjes.
  4. Als het vlees mooi gekleurd is, voeg je de ui toe en de paprika.
  5. Pers het teentje look erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
  6. Nu ook de tomaten polpa, de tijm, rozemarijn, laurier, balsamico, pezo, vleesbouillonketeltje en de sambal. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen met deksel.
  7. Wanneer de olijven een pit hebben, haal deze er dan uit.
  8. Zet de boontjes klaar.
  9. Kook de pasta in gezouten water zoals op de verpakking staat aangegeven.
  10. Proef de saus en kruid eventueel bij.
  11. Voeg op het allerlaatste de boontjes en de olijven toe, dit van het vuur af.
  12. Dresseer de borden en werk af met verse basilicum.
Notities

Als je deze verse blinde vinken proeft, ga je ze waarschijnlijk een keertje meer zelf maken en niet meer kant en klaar kopen in de winkel.

Je proeft toch wel echt een verschil!