Ingrediënten
vis cordon bleu
- 2 stukjes kabeljauw
- 2 plakjes ham
- 2 plakjes kaas
- 2 eitjes
- bloem
- paneermeel
- Arachideolie
paksoi
- 3 kleine paksoi
- 1 teentje look
- olijfolie
aardappelen
- 6 tal ratte aardappelen beetgaar gekookt en afgekoeld
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kabeljauw met pezo. Snij de kabeljauw overlangs door, maar niet helemaal, zodat je hem kan openflappen! Beleg met ham en kaas en plooi weer dicht, steek er een prikkertje door.
- Zet nu drie kommetjes klaar om de vis te paneren: 1 de bloem, 2 de losgeklopte eitjes en 3 het paneermeel. Paneer de vis in deze volgorde, zorg dat de vis aan alle kanten goed is gepaneerd. Zo blijft de kaas erin tijdens het bakken.
- Leg ze tot gebruik in de frigo.
- Snij de kontjes van de paksoi. Snij het wit in boogjes van 1 cm, was goed en zet opzij. Snij het groen ook in stukjes van 1 cm was en zet ook apart.
- Bak de aardappel mooi bruin in arachideolie en kruid met wat grof zout.
- Bak de vis in arachideolie mooi bruin op een redelijk hoog vuur.
- Doe in een wok wat olijfolie, doe hier de look in en voeg het wit van de paksoi toe. Wok kort aan en voeg dan het groen van de paksoi toe, wok even mee en kruid met pezo. De groenten moeten echt nog knapperig blijven
- Leg de vis, de aardappelpartjes en de paksoi op de borden.
Notities
Paksoi is een minder bekende groente, maar echt zeer lekker. Je kan deze groente ook rauw eten, snij de groente dan mooi fijn.