Ingrediënten
Marinade
- 12 kippenboutjes
- 2 teentjes look geperst
- 2 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- 2 koffielepels gedroogde Provencaalse kruiden
- 1 koffielepel gedroogde Mexicaanse kruiden
- 2 el verse basilicum fijn gehakt
- 2 el citroensap
Pastasalade
- 200 g vlindertjes pasta
- 1/2 courgette in reepjes
- 1/2 gele paprika in reepjes
- 1/2 rode paprika in reepjes
- 3 lente-uitjes in ringetjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 3 takjes tijm geritst en fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn geritst en fijngehakt
- 2 takjes basilicum fijn gehakt
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie in blokjes
- beetje citroensap
- pezo
- 1 bolletje mozzarella in stukjes
- 1 el rode pesto
- enkele blaadjes basilicum afwerking
Porties: personen
Instructies
Marinade
- Bak ze in een gesloten bbq of in een oven op 180 graden gedurende 40 minuten of tot ze gaar zijn.
Pasta
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. En laat afkoelen.
- Doe de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella blokjes onder de pasta.
- Breng de pasta op smaak met wat citroensap en pezo. Je kan ook nog wat olie van de zongedroogde tomaatjes toevoegen en een eetlepel rode pesto naar smaak.
- Leg wat pasta op de borden, samen met twee kippenboutjes, werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Lekker en fris, ook zeer kleurrijk zeker wanneer de zon zo op je bord schijnt 🌞.