Vlindertjes met gegrilde groentjes en gemarineerde kippenboutjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Marinade
12kippenboutjes
2teentjeslookgeperst
2elbalsamico azijn
2elolijfolie
2koffielepelsgedroogde Provencaalse kruiden
1koffielepelgedroogde Mexicaanse kruiden
2elverse basilicumfijn gehakt
2elcitroensap
Pastasalade
200gvlindertjes pasta
1/2courgettein reepjes
1/2gele paprikain reepjes
1/2rode paprikain reepjes
3lente-uitjesin ringetjes
1rode uiin halve ringen
3takjestijmgeritst en fijngehakt
2takjesrozemarijngeritst en fijngehakt
2takjesbasilicumfijn gehakt
6zongedroogde tomaatjes op oliein blokjes
beetje citroensap
pezo
1bolletjemozzarellain stukjes
1elrode pesto
enkeleblaadjes basilicumafwerking
Instructies
Marinade
Doe de kippenboutjes in een zak en meng alles voor de marinade onder elkaar, giet dit mengsel over de kippenbouten in de plastic zak en sluit goed af.
Schud en masseer de boutjes goed zodat de marinade zich goed mengt rond de boutjes, leg ze voor enkele uren in de koelkast.
Bak ze in een gesloten bbq of in een oven op 180 graden gedurende 40 minuten of tot ze gaar zijn.
Pasta
Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
En laat afkoelen.
Zet de grillpan op het vuur en grill de groentjes met de marinade beetgaar.
Meng de groentjes onder de pasta.
Doe de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella blokjes onder de pasta.
Breng de pasta op smaak met wat citroensap en pezo.
Je kan ook nog wat olie van de zongedroogde tomaatjes toevoegen en een eetlepel rode pesto naar smaak.
Leg wat pasta op de borden, samen met twee kippenboutjes, werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Lekker en fris, ook zeer kleurrijk zeker wanneer de zon zo op je bord schijnt 🌞.