Vlindertjes met gegrilde groentjes en gemarineerde kippenboutjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Marinade
  • 12 kippenboutjes
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2el balsamico azijn
  • 2el olijfolie
  • 2koffielepels gedroogde Provencaalse kruiden
  • 1koffielepel gedroogde Mexicaanse kruiden
  • 2el verse basilicumfijn gehakt
  • 2el citroensap
Pastasalade
  • 200g vlindertjes pasta
  • 1/2 courgettein reepjes
  • 1/2 gele paprikain reepjes
  • 1/2 rode paprikain reepjes
  • 3 lente-uitjesin ringetjes
  • 1 rode uiin halve ringen
  • 3takjes tijmgeritst en fijngehakt
  • 2takjes rozemarijngeritst en fijngehakt
  • 2takjes basilicumfijn gehakt
  • 6 zongedroogde tomaatjes op oliein blokjes
  • beetje citroensap
  • pezo
  • 1bolletje mozzarellain stukjes
  • 1el rode pesto
  • enkele blaadjes basilicumafwerking
Instructies
Marinade
  1. Doe de kippenboutjes in een zak en meng alles voor de marinade onder elkaar, giet dit mengsel over de kippenbouten in de plastic zak en sluit goed af. Schud en masseer de boutjes goed zodat de marinade zich goed mengt rond de boutjes, leg ze voor enkele uren in de koelkast.
  2. Bak ze in een gesloten bbq of in een oven op 180 graden gedurende 40 minuten of tot ze gaar zijn.
Pasta
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. En laat afkoelen.
  2. Zet de grillpan op het vuur en grill de groentjes met de marinade beetgaar. Meng de groentjes onder de pasta.
  3. Doe de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella blokjes onder de pasta.
  4. Breng de pasta op smaak met wat citroensap en pezo. Je kan ook nog wat olie van de zongedroogde tomaatjes toevoegen en een eetlepel rode pesto naar smaak.
  5. Leg wat pasta op de borden, samen met twee kippenboutjes, werk af met een blaadje basilicum.
Notities

Lekker en fris, ook zeer kleurrijk zeker wanneer de zon zo op je bord schijnt  🌞.