- 1 blik voetselder laat deze goed uitlekken
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 500 ml melk
- 150 g gemalen kaas of naar smaak
- pezono
- 9 plakjes gekookte ham
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de kaassaus: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat meebakken zonder te kleuren en onder voortdurend roeren.
- Voeg nu al roerend melk toe, tot je een mooi gebonden saus hebt.
- Kruid met pezono en roer er naar smaak kaas door, laat niet meer koken.
- Snij de selder in 9 gelijke stukken. Rol ieder stuk in een plakje ham en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de kaassaus en zet 20 à 25 minuten in de oven.
Iedereen kent witloof met ham en kaassaus in de oven, maar wie van voetselder houdt, zal deze versie zeker en vast weten te appreciëren. Lekker met smeuïge puree.
Mijn grootmoeder uit de Antwerpse Kempen (Larum bij Geel) gebruikte regelmatig voetselder. Dit recept (witte voetselder in tomatensaus met gehaktballetjes) is 1 van mijn meest bekeken recepten.