Vol-au-vent van vis
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 400ml visfond
  • 4stengels selderin brunoise
  • 1 preiin halve ringetjes gesneden
  • 250g champignonsin vier gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 1geut vermout
  • 100ml alpro
  • 50ml melk
  • 1theelepel mosterd
  • 40g boter
  • 40g bloem
  • 300g kabeljauw haasje
  • 300g zalm
  • 12 scampi’s
  • 100g grijze garnalen
  • peterseliefijn gehakt
  • 1 tomaatontpit en in blokjes
  • 1 citroen
  • pezo
  • 1 visbouillonblokje
Instructies
  1. Stoof de selder aan in een kookpot met wat boter.
  2. Voeg de champignons toe en bak ze mee aan, kruid ze met pezo. Doe er ook de look bij en een geut vermout. Laat de groentjes zachtjes gaar sudderen onder deksel op een zacht vuurtje.
  3. Smelt in een grotere kookpot 40g boter, voeg de bloem toe en laat de bloem drogen, blijf roeren met de garde. Blus met de visfond, de room en de melk tot een mooi gebonden saus.
  4. Doe bij de saus de gegaarde groentjes, met vocht. Breng de saus op smaak met citroensap en eventueel nog wat van een visbouillonblokje moest het nodig zijn.
  5. Snij de vis in mooie stukjes niet te groot, niet te klein.
  6. Bak de scampi’s in een pan met wat boter.
  7. Breng een kookpot met water net onder het kookpunt met een visbouillonblokje, pocheer de vis hierin zeer kort een 3 Ć  4 minuten naargelang de dikte van de vis. Haal de vis eruit met een spaan.
  8. Werk de borden af: Leg op ieder bord wat vis en scampi’s, napeer met de saus en werk af met de tomatenblokjes en de peterselie. Lekker met puree!