Witloof met kaas en ham
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Witloof met kaas en ham
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 8 stronkjes witloof voorgestoomd
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 l melk
  • 300 g gemalen kaas
Porties: personen
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Zorg dat het witloof goed is uitgelekt, best de dag ervoor stomen. Rol elk witloofstronkje in een plakje ham en leg in een vuurvast schaal.
    witloof met kaas en ham
  3. Maak nu de kaassaus: laat de boter smelten en voeg de bloem toe, laat dit enkele minuutjes drogen op het vuur en voeg dan geleidelijk aan de melk toe, tot je een mooie dikte van saus hebt. Breng op smaak met pezono en doe de kaas van het vuur onder de melk en roer goed.
  4. Giet dit over de witloofdrolletjes. En werk af met wat gemalen kaas.
  5. Zet in de oven tot de kaas mooi is gekleurd, ongeveer 30 minuten.
Notities

Lekker met puree in de oven.

Fijn dat het weer winter is, enkel en alleen voor de heerlijke ovenschotels.

 

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne