Wittekool met scampi’s
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 wittekool
  • 8 scampi’s
  • sesamolie
  • 2cm gember
  • 1teentje look
  • soja saus
  • 1 limoen
  • koriander
  • sesamzaadjes
Instructies
  1. Snij de kool in fijne reepjes en was de kool.
  2. Rasp de gember fijn.
  3. Pers de look.
  4. Meng de kool met de gember, de look, een goede geut sesamolie en kruid met pezo.
  5. Laat dit gaar stoven op een rustig vuurtje, roer regelmatig.
  6. Maak ondertussen de scampi’s zuiver, ontdarm en pel ze, laat wel het staartje zitten.
  7. Wanneer de kool bijna gaar is voeg je nog een geut sojasaus toe en een beetje limoensap.
  8. Bak nu de scampi’s in sesamolie.
  9. Dresseer het bord: leg wat witte kool op het bord met daarop de scampi’s en werk af met wat koriander en sesamzaadjes.