Ingrediënten
- 2 zakjes rijst
Marinade
- 1 klein varkenshaasje in fijne reepjes gesneden
- 4 el olijfolie
- 1 el droge sherry
- 4 el water
- 3 el sojasaus
Groentjes
- 200 g fijne boontjes zuiver gemaakt
- 1 rode puntpaprika in stukken gesneden
- 1 klein blikje mais
- 1 teentje look geperst
- 1.5 cm gember geraspt
- 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 handjes verse koriander afwerking
Porties: personen
Instructies
- Meng alles voor de marinade onder elkaar. Voeg het vlees toe en meng goed, laat 1 uur marineren.
- Stoom de boontjes en de paprika beetgaar. Spoel onder koud stromend water.
- Bak de reepjes vlees aan in een droge pan. Voeg de gestoomde groentjes, de look, de gember en de mais toe.
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Voeg de rest van de marinade en de lente-uitjes toe aan de groentjes, warm nogmaals goed door.
- Serveer de rijst met de wok en werk af met verse koriander.