Wortelstoemp
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 7dikke wortelsin blokjes gesneden
  • 2blaadjes laurier
  • pezono
  • boter
  • 6grote aardappelenbloemig
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat boter.
  2. Voeg de wortelen en de laurierbladen toe. Kruid met pezono, voeg een beetje water toe en gaar ze verder onder deksel.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water en giet af.
  4. Stamp de aardappelen fijn met een nootje boter. Voeg de worteltjes toe en stamp verder tot alles mooi gemengd is. Proef en kruid indien nodig bij met pezono.
  5. Roer nu met de garde nog eens flink door de puree, zo verkrijg je een zeer luchtige puree.
Notities

Deze puree/stoemp is zeer lekker met een stukje spek, cordon bleu, worst enz…

Echte winterkost.

Maak het feestelijk door de puree in een torentje of quenelles te dresseren.