Ingrediënten    
                - 1 broccoli in roosjes
 - 2 mootjes zalm zonder vel
 - 2 sjalotjes fijn gesnipperd
 - 1 teentje look geperst
 - 1/2 chilipeper fijn gesneden
 - 100 g opgelegde paprika's fijn gesneden
 - 2 handjes jonge spinazie plus enkele extra blaadjes voor de afwerking
 - 200 ml sojaroom of kookroom
 - 40 g parmezaan geraspt
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water.
 - Bak de zalm kort aan in wat olijfolie of boter, enkel aankleuren, hij gaart verder in de saus. Kruid met pezo. Haal uit de pan.
 - Stoof de ui, de chilipeper en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en laat even mee aanstoven.
 - Voeg de sojaroom en de kaas toe. Kruid met pezo.
 - Leg nu de vis in de saus en gaar 4 minuten. Als laatste de spinazie, gaar nogmaals 1 minuut.
 - Bak ondertussen de broccoli roosjes aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
 - Serveer de zalm met de saus en de broccoliroosjes. Werk het bord af met enkele rauwe blaadjes spinazie.
 
        Notities    
                Ook lekker met puree.