Zalm, krieltjes en asperges samen in de oven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zalm, krieltjes en asperges samen in de oven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 10 krieltjes in de schil beetgaar gekookt
  • 500 g groene asperges gehalveerd en beetgaar gestoomd
  • 20 kleine trostomaatjes aan hun takje
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes look gekneusd
  • 2 el zure room
  • 2 takjes dragon, de blaadjes fijn gehakt
  • 2 stengels peterselie fijn gehakt
  • 3 stengels bieslook fijn gesnipperd
  • citroensap naar smaak
  • 5 appelkappertjes fijn gehakt
  • 6 zwarte olijven fijn gehakt
  • pezo
  • provençaalse kruiden
  • 1 geutje vocht van de kappertjes
  • 2 stukjes zalm zonder vel
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de krieltjes in partjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet goed onder elkaar. Kruid de krieltjes met fleur de sel en leg er de teentjes look, de takjes tijm en de takjes rozemarijn bij. Zet de schotel 12 minuten in de oven, tot de aardappeltje lichtjes beginnen te kleuren.
  3. Kruid de zalm met pezo.
  4. Haal de schotel uit de oven en leg er de asperges en de tomaatjes op. Kruid met pezo en Provençaalse kruiden. Leg daarop de stukjes zalm en besprenkel nog een beetje met olijfolie. Schuif terug in de oven voor 10 minuten.
  5. Maak ondertussen het sausje: Meng de zure room met de vers gehakte peterselie, de dragon en de bieslook. Ook de kappertjes en de olijven gaan onder de zure room. Breng verder op smaak met wat citroensap, een geutje vocht van de kappertjes en pezo.
  6. Dresseer de groentjes met de krieltjes op de borden en leg daarop de zalm. Zet op elk bord een klein potje met de saus.
Notities

Je kan de krieltjes en de asperges makkelijk een dag op voorhand koken en stomen, zo heb je de dag zelf niet veel werk meer.

Ook het sausje kan je een dag op voorhand klaarmaken, gebruik dan best een beetje minder dragon. Deze geeft na een nachtje trekken extra veel smaak af!

Kan ook met kip, maar denk eraan dat kip langer moet garen! Of gebruik kippenhaasjes, deze zijn snel klaar.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne