Ingrediënten
- 2 stukjes zalm filets zonder vel
- mosterd
- donkere bruine suiker
- 1 noot boter
- Verse kruiden peterselie, bieslook, dragon, basilicum, munt,...
- pezo
- 2 venkelknollen in plakken gesneden en beetgaar gestoomd
- 1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
- provençaalse kruiden
- olijfolie
- 1 cederhoutenplankje 1 uur in water gedrengd
- 1 aluminium bakje
Porties: personen
Instructies
- Kruid de stukjes zalm aan beide kanten met pezo.
- Besmeer 1 stukje zalm aan de bovenzijde met mosterd en bestrooi met de suiker.
- Leg de venkel en de tomaatjes samen in een aluminium bakje en bestrooi royaal met Provençaalse kruiden, beetje pezo en goed wat olijfolie.
- Leg het cederhouten plankje op de BBQ en sluit de BBQ, zodra er rook ontwikkeling is leg je de zalm op het plankje. Leg ook het bakje groentjes op de BBQ en sluit de BBQ weer. Laat ongeveer 15 minuten garen op 180 graden.
- Serveer de vis met de groentjes en eventueel een stukje stokbrood.
Notities
Zorg ervoor dat je plank zeker en vast in water heeft gelegen!