Zalm uit de oven met kruidenkorstje en frisse salade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2stukjes zalm met vel
  • 4el roomkaas natuur
  • 1grote hand bieslookfijn gesneden
  • 1 à 2el paneermeel
  • 1/2 citroenhet sap
  • 1/2 komkommergeschild en in stukjes gesneden
  • 1/4krop slagewassen en droog gezwierd
  • 200g kerstomaatjesgehalveerd
  • olijfolie
  • pezo
  • witte wijnazijn
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de zalm in een ingeoliede ovenschaal en kruid met pezo.
  3. Verdeel de roomkaas over de zalm. Meng het citroensap, het paneermeel en de bieslook onder elkaar en verdeel dit over de roomkaas.
  4. Bak de zalm 15 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de sla, tomaatjes en de komkommer onder elkaar. Kruid de salade met pezo, besprenkel met olijfolie en een geutje witte wijnazijn. Meng goed en verdeel over de borden.
  6. Leg het stukje zalm bij de salade.
Notities

Zalm weer een keertje anders.

Gezond gerechtje!

Je kan er ook puree of brood bij serveren.