Ingrediënten
- 2 zeebaarsfilets
- 300 g boontjes
- 2 rode uien fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1 prei fijn gesneden
- 1 gele paprika in brunoise
- 1 oranje paprika in brunoise
- 1 rode paprika in brunoise
- 4 tomaten ontdaan van vel en pitjes, en in blokjes gesneden
- 1 glaasje rosé wijn
- italiaanse kruiden
- za'atar
- 1 kippenbouillonblokje
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Maak de boontjes zuiver en stoom ze beetgaar. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water.
- Doe olijfolie in een diepe antikleefpan en stoof er de ui in glazig. Voeg de look, de prei, de tomatenblokjes en de paprikablokjes toe.
- Blus met de wijn en kruid met de Italiaanse kruiden, de za'atar, pezo en het kippenbouillonblokje.
- Laat de groentjes gaar stoven onder deksel op een zacht vuurtje.
- Als allerlaatste voeg je de boontjes toe en kruid bij, indien nodig.
- Kruid de vis met pezo en bak hem in een pan met boter, eerst op de velkant. De vis heeft niet lang nodig. Lekker met een krielaardappeltje, puree enz...
Notities
Als we tijdens de lockdown niet naar Frankrijk mogen, halen we Frankrijk maar naar Overpelt. Wat zullen we blij zijn dat we weer mogen reizen naar Entrecasteaux, onze favoriete bestemming.
Hier zie en proef je de zon in je bord.