Ingrediënten
- 1 zeebaars
- 1 stengel citroengras
- 2 schijfjes citroen
- 3 takjes citroentijm
- olijfolie
- pezo
- 1 teentje look
Porties: Persoon
Instructies
- Was de vis onder koud stromend water en dep hem droog.
- Maak insnijdingen in de rug van de vis, aan iedere kant een viertal insnijdingen.
- Kruid de buikholte van de vis met pezo. Kruid de buitenkant van de vis met pezo en masseer hem goed in met olijfolie.
- Kneus het citroengras en steek het in de buikholte, samen met twee takjes citroentijm en een schijfje citroen.
- Snij een teentje look in dunne plakjes en steek de plakjes in de inkepingen op de rug van de vis. Leg hem in een aluminium schaaltje en zet hem in een gesloten BBQ voor ongeveer 15 à 20 minuten of tot de vis gaar is.
- Indien nodig voeg je nog wat olijfolie toe, zodat de vis niet vastplakt.
- Werk de vis af met een schijfje citroen en een takje citroentijm. Lekker met gevulde aardappeltjes en munttomaatjes, de recepten vind je bij BBQ.