Ingrediënten
- 240 g zeebaarsfilet met vel 120 g per persoon
- 200 g krieltjes geschild
- 1 bokaal visfond
- 30 mosselen
- 1 pakje Venusschelpjes
- 200 ml witte wijn
- 2 takjes selder
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes look
- 1 geut room
- basilicum
- peterselie
Porties: personen
Instructies
- Kook de krieltjes beetgaar.
- Snipper de sjalot fijn.
- Snij de selder in fijne boogjes en stoof aan in boter en olie.
- Voeg de geperste look toe.
- Voeg de schaaldieren toe en roerbak tot ze open zijn, blus met de wijn en de bouillon.
- Breng op smaak met pezo en wat room, leg er de krieltjes bij.
- Snij de velkant van de zeebaars in om de cm. Kruid met pezo en bak eerst op de velkant in boter.
- Verdeel de bouillon over de diepe borden en leg de vis er bovenop.
- Werk af met wat verse kruiden, basilicum en peterselie.