Ingrediënten
Vis - groentjes -puree
- 2 stukjes zeebaars gehalveerd
- 1 noot boter
- 10 bintjes
- 1 geut melk
- 1 noot boter
- 2 wortels in julienne gesneden
- 1/4 courgette in julienne gesneden
- 1/4 prei in julienne gesneden
- Arachideolie
Sausje
- 150 ml Noilly prat
- 250 ml culinaire room
- 200 ml visfond
- 1 groot teentje look geperst
- pezono
- blanke roux
- 1 heel klein beetje tomaten ketchup
Porties: personen
Instructies
- Begin met de saus. Doe de Noilly prat, de room, de visfond en het teentje look in een steelpannetje en laat dit op een zacht vuurtje inkoken tot 2/3. Dit duurt zeker een half uur.
- Breng de saus op smaak met pezono. Bind de saus een beetje in en geef ze een zacht roze kleur door een heel klein beetje ketchup toe te voegen, dit is enkel voor de kleur, dus zeker niet te veel!
- Kook de aardappelen in gezouten water, giet af en stamp ze fijn. Roer er wat melk en boter door en breng op smaak met pezo.
- Bak de groentjes eventjes op in arachideolie en kruid met peper. Zet het vuur zeker niet te hoog want dan verbranden de groentjes.
- Kruid de vis met pezo en bak hem aan in boter. Eerst op de velkant dan de andere kant.
- Dresseer de borden: leg wat puree op de borden, daarop de groentjes met daarop een stukje zeebaars, werk af met de saus. Zet nog wat extra saus op de tafel voor de liefhebbers.
Notities
Als je dit als hoofdgerecht serveert, mag het meer zijn.