Zeeduivel met provençaalse groentjes, olijventapenade en krieltjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
600gkrieltjes
1geutwitte balsamicoazijn
4stukkenzeeduivel of kabeljauween 180 g per persoon
1blokjegroentenbouillon
4blaadjes salie
10zwarte olijven
8zongedroogde tomaatjes
1teentje look
1rode ui
3verschillende kleuren paprika
1courgette
olijfolie
pezo
2 takjestrostomaatjes
1eetlepelprovençaalse kruiden
12basilicumblaadjes
75grucola
Instructies
Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met een geplet teentje look, een takje rozemarijn, grof zout en wat olijfolie. Zet ze in een oven op 200 graden, ongeveer een 30 minuten (roer af en toe eens om).
Snij de paprika’s en de courgette in brunoise .
Snij de rode ui en de look zeer fijn.
Verhit wat olijfolie in een grote diepe pan en stoof 1/2 van de ui en de look aan.
De rest van de groentjes mogen erbij, kruid dit nu met pezo, de provençaalse kruiden en de balsamicoazijn.
Snij de tomaatjes in twee.
Neem een grote kookpot, waar de vis in past. Doe er wat olijfolie in en stoof er de rest van de ui en de salie blaadjes in aan. Voeg een liter water en het bouillon blokje toe. Laat dit opwarmen tot net onder het kookpunt.
Maak nu de tapenade: haal de pitten uit de olijven en doe in de blender. Voeg er een 8-tal zongedroogde tomaatjes aan toe en mix. Je kan eventueel nog wat olie van de tomaatjes toevoegen, wanneer het geen homogene massa vormt.
Pocheer de vis ongeveer een 10 minuten, dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de vis.
Doe de tomaatjes bij de andere groentjes.
Dresseer het bord:
Leg goed wat groentjes op het bord, daarop de zeeduivel met tapenade, wat krieltjes en nog wat rucola, werk af met wat basilicum.
Notities
Een echt zuiders bord, vol groenten. De zon komt u tegemoet, met deze zuiders smaken.