Ingrediënten
Saffraan sausje
- 1 dopje saffraan poeder
- 100 g sjalotjes fijn gesneden
- 200 ml droge witte wijn
- 150 ml water
- 1 vis of groenten bouillonblokje
- 100 ml culinaire room
- olijfolie
- blanke roux
Overige
- 2 stukjes zeewolf
- 500 g witte asperges beetgaar gekookt en afgekoeld
- 1 doosje zeekraal
- boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
Saffraan saus
- Stoof de sjalotjes glazig in olijfolie.
- Voeg de saffraan toe en laat eventjes mee aanstoven.
- Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
- Voeg nu het water en het bouillonblokje toe, laat een beetje inkoken.
- Doe nu de room erbij en kruid af met pezo.
- Mix de saus met een staafmixer of zeef de saus voor een extra gladde saus.
- Dik de saus wat in met blanke roux.
Overige
- Kruid de zeewolf met pezo en bak hem in een pan met boter.
- Grill de asperges in een grillpan en kruid met pezo.
- Bak de zeekraal heel eventjes op in een pan met boter.
- Leg de asperges op het bord met daarop de vis en bovenaan de zeekraal. Werk het bordje af met de saffraan saus.
- Serveer de rest van de saus apart erbij. Lekker met een gekookt aardappeltje of puree.
Notities
Bak de zeekraal kort zodat hij mooi knapperig blijft.