Zeewolf op een bedje van gegrilde asperges en saffraan saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zeewolf op een bedje van gegrilde asperges en saffraan saus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Saffraan sausje
  • 1 dopje saffraan poeder
  • 100 g sjalotjes fijn gesneden
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 ml water
  • 1 vis of groenten bouillonblokje
  • 100 ml culinaire room
  • olijfolie
  • blanke roux
Overige
  • 2 stukjes zeewolf
  • 500 g witte asperges beetgaar gekookt en afgekoeld
  • 1 doosje zeekraal
  • boter
  • pezo
Porties: personen
Instructies
Saffraan saus
  1. Stoof de sjalotjes glazig in olijfolie.
  2. Voeg de saffraan toe en laat eventjes mee aanstoven.
  3. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe, laat een beetje inkoken.
  5. Doe nu de room erbij en kruid af met pezo.
  6. Mix de saus met een staafmixer of zeef de saus voor een extra gladde saus.
  7. Dik de saus wat in met blanke roux.
Overige
  1. Kruid de zeewolf met pezo en bak hem in een pan met boter.
  2. Grill de asperges in een grillpan en kruid met pezo.
  3. Bak de zeekraal heel eventjes op in een pan met boter.
  4. Leg de asperges op het bord met daarop de vis en bovenaan de zeekraal. Werk het bordje af met de saffraan saus.
  5. Serveer de rest van de saus apart erbij. Lekker met een gekookt aardappeltje of puree.
Notities

Bak de zeekraal kort zodat hij mooi knapperig blijft.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne