- 20 tal rundsballetjes
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 2 takken selder in brunoise
- 2 wortels in stukjes
- 200 g snijbonen in schuine stukjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 1/2 courgettte in blokjes
- 2 takken rozemarijn
- pezo
- 1 el taco kruiden
- 250 ml tomaten pasata
- 500 ml water
- 1 rundbouillonblokje
- 1 blik zwarte olijven
- 2 handjes basilicum in reepje gesneden
- 2 handjes parmezaan geraspt
- olijfolie
- 1 noot boter
- 400 à 500 g spirelli kleine of grote eters!
- Stoof de twee soorten ui en de look met wat olijfolie aan in een grote kookpot met dikke bodem.
- Voeg de selder, de wortel en de snijboontjes toe en laat even mee aanstoven.
- Doe er nu de die kleuren paprika's bij en laat weer mee aanstoven.
- Als laatste de courgette, deze groente heeft niet veel nodig.
- Bevochtig nu met de pasata en voeg ook de taco kruiden, de rozemarijn, pezo en het rundsbouillonblokje toe, laat weer even mee aanstoven.
- Zet verder onder met water. Laat op een zacht vuurtje garen tot alles beetgaar is.
- Bak ondertussen de rundsballetjes in een pan met boter mooi bruin.
- Als de groentjes beetgaar zijn, voeg je de balletjes en de olijfjes toe, De olijven moeten enkel nog doorwarmen.
- Kook de spirelli in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking
- Verdeel alles over de borden: verdeel de balletjes, veel groentjes, wat spirelli en werk af met wat Parmezaan en basilicum.
Het lijkt een hele waslijst aan ingrediënten, maar dit stelt echt niks voor hoor, gewoon wat groentjes snijden, allemaal aanstoven en klaar is kees.
Ik heb voor het gemak eens gerolde balletjes gekocht en ik moet zeggen, ze waren lekker 👌. Het mag ook eens snel gaan hé!
Gebruik gewoon de groentjes die je nog in huis hebt, zo geraken de restjes ook weer een keertje opgewerkt en lekker zal het zeker zijn.