Ingrediënten
Pasta
- 125 g zwarte pasta inktvisinkt
- 6 verse Sint-jakobsvruchten
- 1 handje grijze garnalen
- verse kervel blaadjes geplukt, gewassen en droog gezwierd
- 1 noot boter
Saus
- 1/2 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml visfond
- olijfolie
- kerriepoeder
- groene currypasta let op, kan zeer pikant zijn!
Porties: personen
Instructies
- Maak de saus: stoof het sjalotje, de kerriepoeder, de currypasta en de look aan in wat olijfolie. Gebruik niet te veel curry, je kan nadien nog wat extra toevoegen.
- Voeg de kokosmelk en de visfond toe. Laat voor de helft inkoken.
- Mix de saus en kruid eventueel nog wat bij met de kerrie en pezo.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan in wat boter, kruid ze met pezo.
- Dresseer de borden af: leg op ieder bord wat pasta, 3 Sint-Jakobsvruchten en een beetje saus. Werk af met wat garnaaltjes en plukjes kervel.
Notities
Maak zeker de saus niet te sterk, dit neemt de smaak van de Sint-Jakobsvruchten weg.