Zwarte pasta met Sint-Jacobsvruchten en kerriesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Zwarte pasta met Sint-Jacobsvruchten en kerriesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Pasta
  • 125 g zwarte pasta inktvisinkt
  • 6 verse Sint-jakobsvruchten
  • 1 handje grijze garnalen
  • verse kervel blaadjes geplukt, gewassen en droog gezwierd
  • 1 noot boter
Saus
  • 1/2 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml visfond
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • groene currypasta let op, kan zeer pikant zijn!
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de saus: stoof het sjalotje, de kerriepoeder, de currypasta en de look aan in wat olijfolie. Gebruik niet te veel curry, je kan nadien nog wat extra toevoegen.
  2. Voeg de kokosmelk en de visfond toe. Laat voor de helft inkoken.
  3. Mix de saus en kruid eventueel nog wat bij met de kerrie en pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan in wat boter, kruid ze met pezo.
  6. Dresseer de borden af: leg op ieder bord wat pasta, 3 Sint-Jakobsvruchten en een beetje saus. Werk af met wat garnaaltjes en plukjes kervel.
Notities

Maak zeker de saus niet te sterk, dit neemt de smaak van de Sint-Jakobsvruchten weg.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne