Ingrediënten    
                - 1 geut olijfolie
 - 1 grote ui fijn gesneden
 - 2 teentjes look geperst
 - 1 kleine bloemkool in roosjes
 - 2 preien in halve ringen gesneden
 - 1/2 el madras curry
 - 1 grote hand koriander
 - 2 blaadjes laurier
 - 1 1/2 l water
 - 3 kippenbouillonblokjes
 - 200 ml kokosmelk
 - 1 kl mosterd
 - 1 el roze peperbolletjes in de vijzel geplet
 - 1 el zwart sesamzaad
 
        De korianderolie    
                - 1 bussel koriander
 - 4 el olijfolie
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
 - Voeg de prei toe en kruid met de curry.
 - Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even mee aanstoven.
 - Bevochtig met water en voeg het laurierblad, de bouillonblokjes en de verse koriander toe. Laat 20 minuten koken of tot de bloemkool mals is.
 - Verwijder het laurier blad, voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Proef de soep en voeg indien nodig pezo toe.
 
        De korianderolie    
                - Hak de koriander grof en doe hem in een maatbeker of nutribullet, samen met de olijfolie en mix glad. Breng op smaak met pezo.
 - Schenk de soep in de borden en werk af met roze peperbolletjes, zwart sesamzaad en de korianderolie.