Ingrediënten
- 1 geut olijfolie
- 1 grote ui fijn gesneden
- 2 teentjes look geperst
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- 2 preien in halve ringen gesneden
- 1/2 el madras curry
- 1 grote hand koriander
- 2 blaadjes laurier
- 1 1/2 l water
- 3 kippenbouillonblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 kl mosterd
- 1 el roze peperbolletjes in de vijzel geplet
- 1 el zwart sesamzaad
De korianderolie
- 1 bussel koriander
- 4 el olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
- Voeg de prei toe en kruid met de curry.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even mee aanstoven.
- Bevochtig met water en voeg het laurierblad, de bouillonblokjes en de verse koriander toe. Laat 20 minuten koken of tot de bloemkool mals is.
- Verwijder het laurier blad, voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Proef de soep en voeg indien nodig pezo toe.
De korianderolie
- Hak de koriander grof en doe hem in een maatbeker of nutribullet, samen met de olijfolie en mix glad. Breng op smaak met pezo.
- Schenk de soep in de borden en werk af met roze peperbolletjes, zwart sesamzaad en de korianderolie.