Ingrediënten
- 1/2 honing meloen
- 6 plakjes serranoham
- 1 bolletje mozzarella
- 1 handje verse basilicumblaadjes
- 2 el witte porto
- 2 el witte balsamico
- 2 el olijfolie
- 1 el roze peperbesjes gedroogd
Porties: personen
Instructies
- Haal de pitjes uit de meloen en verwijder de schil. Snij de meloen nu in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over twee borden.
- Verdeel over de meloen de mozzarella in stukjes en de ham in roosjes.
- Maak in een vijzel de peperbesjes een beetje fijner en strooi ze over de carpaccio.
- Maak de dressing: meng de porto met de witte balsamico en de olijfolie.
- Werk de borden af met basilicumblaadjes en de dressing.
Notities
Zeer fris en zomers voorgerechtje of salade. Op een brunch zou hij niet misstaan.
Je kan er ook een stukje brood bij serveren.
Als voorgerecht zou ik de portie wel halveren!