Ingrediënten
- 100 g cashewnoten 1 nacht geweekt in water
- 1 el rode ui fijn gesnipperd
- 1 hand basilicum fijn gehakt
- 1 dadel fijn gehakt
- 1 el citroensap
- 1/4 rode chilipeper
- 1 el olijfolie
- 1/2 courgette
- 1 el zwart sesamzaad Albert Heijn
- 1 hand Verse kruiden basilicum, munt en ruccola
- pezo
Porties: hapjes
Instructies
- Mix de geweekte noten, rode ui, basilicum, dadel, citroensap, rode chilipeper en olijfolie tot een gladde massa. Kruid af met pezo.
- Maak met de mandoline lange plakjes van de courgette.
- Smeer wat notenpasta erop en beleg met de groene kruiden. Rol dit mooi op en leg op individuele bordjes als amuse of 3 op een bordje als voorgerechtje.
- Werk ze af met wat zwarte sesamzaadjes.
Notities
Dit zijn zo van die gerechtjes waar je voor bent of helemaal niet. Ikzelf hoor bij de laatste groep, mij kan het niet bekoren maar mijn echtgenoot vindt het dan weer heerlijk. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen.
Het heeft een zoete smaak met een fris accent.