Ingrediënten
De vis
- 2 dorade
- 4 takjes peterselie enkel de steeltjes
- 2 takjes dragon
- 1 teentje look in schijfjes
- 2 schijfjes citroen
Overige
- 500 g krieltjes in dunne plakjes, schil laat je eraan
- fleur de sel
- olijfolie
- pezo
- trostomaatjes
Salsa van courgette
- 2 courgette
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 klein teentje look
- pezo
Porties:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de dorade onder koud stromend water en dep goed droog.
- Kruid de dorade aan de binnen- en buitenkant met pezo. Steek in de buikholte telkens een takje dragon, twee takjes peterselie, twee halve schijfjes citroen en enkele schijfjes look. En leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de aardappelschijfjes op een andere bakplaat eveneens bekleed met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met fleur de sel. Meng ze goed onder elkaar.
- Schuif de beide platen voor 30 minuten in de oven. Hussel de aardappelen regelmatig eens om.
- Maak ondertussen de salsa: schil de courgettes, en kook de schil 2 minuten in gezouten water, giet af en spoel onder koud water. Doe de schil in een kleine cutter samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en de look. Mix dit tot een gladde salsa en breng op smaak met pezo.
- Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes bij de aardappelen.
- Serveer de aardappelschijfjes met de tomaatjes en de vis en werk af met de salsa.
Notities
Gebruik de rest van de courgette om soep van te koken: Courgette bloemkoolsoep