Erwten-puree met worst en Karmeliet-uien
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Erwten-puree met worst en Karmeliet-uien
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 dikke worsten naar keuze ik heb runds-kalfsworsten gebruikt
  • 6 grote aardappelen
  • 1 geut melk
  • 250 gram jonge erwtjes diepvries
  • 3 middelgrote uien in dikke plakken gesneden
  • 1/2 flesje Karmeliet
  • 1/2 el bruine suiker
  • 1 koffielepel graantjes mosterd
  • 1 koffielepel tijm
  • boter
  • pezono
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappelen in gezouten water.
  2. Kook de erwtjes in enkele minuutjes beetgaar. Giet af en spoel even onder koud stromend water.
  3. Maak puree, stamp de aardappelen met de erwtjes fijn. Meng er een geut melk en een nootje boter onder. Breng op smaak met pezono.
  4. Bak de uien in olijfolie onder deksel voor vijf minuten en kruid ze met zout. Blus met het bier. Breng op smaak met de mosterd en de suiker. Kruid met pezo. Laat verder garen op een zacht vuurtje. Voeg een geutje water toe en bind de saus met bruine roux.
  5. Bak de worsten in boter op een zacht vuur bruin.
  6. Serveer de worsten met de karmeliet uien en de erwten-puree.
Notities

Super simpel en smaakt heerlijk.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne