Gevulde puntpaprika's met gehakt en feta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde puntpaprika's met gehakt en feta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 300 g gehakt
  • 1 sjalot fijn gehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 1/4 rood pepertje fijn gesnipperd
  • 1 1/2 koffielepel gedroogde marjolein
  • 100 g feta
  • parmezaan geraspt
  • 1/2 ijsbergsla
  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 kofffielepel grove mosterd
  • pezo
  • 2 stukjes stokbrood
  • olijfolie
  • pezo
  • cayennepeper
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Fruit het sjalotje, het pepertje en de look aan in wat olijfolie en kruid met de marjolein.
  3. Meng dit onder het gehakt. Kruid het gehakt met pezo en cayennepeper.
  4. Snij de paprika's overlangs in twee en haal de zaden eruit. Vul ze met het gehakt.
  5. Strooi er de feta over en rasp en werk af met parmezaan. Zet ze 25 minuten in de oven.
  6. Snij ondertussen de sla in fijne reepjes.
  7. Meng de mayonaise met de zure room en de mosterd, kruid met pezo en meng dit onder de salade.
  8. Serveer de gevulde puntpaprika's met de salade en een stukje stokbrood.
Notities

Je kan ook lamsgehakt of kippengehakt gebruiken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne