Ingrediënten
- 600 g rundstoofvlees
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml rundbouillon
- 400 ml mutti polpa met look (tomatenpulp)
- 3 kleuren paprika's in grove stukken
- 1 noot boter
- pezo
- 1 vleesbouillonketeltje
- sambal naar smaak
- bruine roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo. Laat boter smelten in een kleefpan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat eventjes mee bakken.
- Doe nu het vlees in een grote kookpot. Doe er de tomatenpuree en de look bij, laat eventjes mee aanstoven. Bestuif met de bloem en laat even drogen.
- Bevochtig nu met rundsbouillon en de tomatenpulp. Kruid met sambal pezo en een vleesbouillonketeltje. Voeg ook 1 blik water toe. Laat het geheel ongeveer 90 minuten sudderen.
- Doe er nu de paprika blokjes bij en laat nog 30 minuten sudderen tot het vlees mals is.
- Dik eventueel nog wat in met bruine roux en breng verder op smaak met pezo en sambal.
- Lekker met puree, rijst of frietjes
Notities
Licht pikant stoofgerechtje, smaakt nog beter als het een nachtje heeft getrokken.