Ingrediënten
- 1 grote ui fijn gesneden
- 5 worteltjes in schijfjes
- 3 takken selder geschild en in elleboogjes
- 1 groen paprika in blokjes gesneden
- 1 bakje champignons in vier gesneden
- 1 noot boter
- 10 tal kerstomaatjes gehalveerd
- 1 el spaghetti kruiden
- 70 g tomatenpuree
- 1 l water
- 1 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 hand vermicelli
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in wat boter.
- Voeg de champignons toe en bak even mee.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat ook even meebakken.
- Doe nu de selder, de worteltjes, de spaghetti kruiden en de paprika erbij.
- Giet er 1 liter water bij en laat 15 minuten koken.
- Voeg nu de vermicelli toe en laat nog 4 minuten koken.
- Als laatste de kerstomaatjes.
- Schenk de soep uit en laat het jullie smaken.
Notities
Je kan de soep ook serveren met wat gemalen kaas.