Ingrediënten
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 3 takken selder in brunoise
- 1 prei fijn gesneden
- 3 wortels in brunoise
- 4 aardappelen in blokjes gesneden van 1 op 1cm
- 3 tomaten ontveld, ontpit en in brunoise
- 1 courgette in brunoise
- 2 gele paprika's in brunoise
- 1 rode paprika in brunoise
- 1.3 l water
- 200 ml witte wijn
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 hand peterselie fijngehakt
- 1 laurierblad
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- olijfolie
- 1 dopje saffraan poeder
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Doe in een grote kookpot een geut olijfolie, stoof er de ui en de look in glazig.
- Voeg nu de tomaten, de aardappelen, de selder, de prei, de wortel en de paprika's toe. Laat even mee aanstoven.
- Doe er nu de kruiden bij: het laurierblad, de tijm, de oregano en de bouillonblokjes. Bevochtig met de witte wijn en het water. Laat 15 minuten koken.
- Doe er nu de courgette bij en laat nog eens 10 minuten koken.
- Proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
- Schep de soep in borden en werk af met peterselie.
Notities
Je kan er ook frikadellenbolletjes aan toevoegen.
Je kan de witte wijn vervangen door water.